← Terug naar Blog

Inside PriceHubble: Maak kennis met Joran, Site Reliability Engineer

  • Werken bij PriceHubble
Gepubliceerd door PriceHubble - 27 mei 2021
Joran.png

Hallo Joran, kun je jezelf eerst even voorstellen en ons iets over jezelf vertellen?

Hallo PriceHubble, ik ben Joran (mocht je het je afvragen: je spreekt het uit als Johan maar dan met een R ;)), bijna 31 jaar oud en Zwitser. Ik ben opgegroeid in Lausanne, heb gestudeerd aan de Zwitserse Federale Technische Universiteit in Zürich (ETHZ) en ben afgestudeerd met een bachelordiploma in werktuigbouwkunde en een masterdiploma in robotica. Mijn schooltijd was echter niet altijd geweldig, in totaal heb ik 3 jaar overgedaan (op 12-, 16- en 24-jarige leeftijd). Dit heeft me veel geleerd over het belang van onze omgeving bij mislukking of succes.

Na 6 jaar in Zürich voor mijn studie, verdiepte ik me in de Ethereum blockchain en kreeg ik mijn eerste job in Lausanne, bij een ticketing-bedrijf waar ik meewerkte aan de ontwikkeling van een mobiele applicatie voor de UEFA, gebaseerd op een private Ethereum blockchain. Daarna ben ik bij een beveiligingsbedrijf gaan werken, waar ik meewerkte aan de ontwikkeling van een platform dat klanten kant-en-klare blockchain-oplossingen aanbood. Hier heb ik me intensief verdiept in cloudinfrastructuur en microservices. Mijn ontdekking van Kubernetes! Daarna ben ik in dienst getreden bij PriceHubble, 1 jaar geleden.

Vanuit persoonlijk oogpunt is het simpel: ik ben graag buiten. Op een fiets, wandelend, of op een boot, in de bergen of in het meer waar ik 's morgens ga zwemmen vóór ik naar het werk ga ;). Mijn vrouw Emilia komt uit Argentinië en mijn zus woont in New York, dus ik heb genoeg excuses om te reizen ;). Mijn beste reisherinnering is het beklimmen van de vulkaan Iztaccíhuatl in Mexico: we vertrokken om 3 uur 's ochtends om de zonsopgang te kunnen zien - een geweldige ervaring. En voor de zomer gaat er niets boven de stranden van Sardinië!

Hoe is het leven en werken bij PriceHubble?

Mijn functie is flink veranderd sinds ik een jaar geleden bij PriceHubble begon!

Aanvankelijk werkte ik uitsluitend samen met mijn leidinggevende (onze CTO) aan een zeer specifiek project: het automatiseren van de implementatie van onze producten door onze helm-grafieken en onze CI/CD-pijplijnen opnieuw te bekijken. Een groot project zodra ik binnenkwam. Tegenwoordig gaan veel van mijn projecten over de integratie van Google Cloud-diensten, blok voor blok, dienst voor dienst: we integreren ze samen en bouwen aan PriceHubble... Dus nu besteed ik veel tijd aan het identificeren van producten die voldoen aan onze behoeften, en aan het plannen van de integratie ervan (loads balancer, klantenbeheer, databases, big data en machinaal leren, cloudarchitectuur, zichtbaarheid). Toen het SRE-team groter werd in november met de komst van een nieuwe collega, nam ik de verantwoordelijkheid op me om er leiding aan te geven. We zijn nu op zoek naar onze 3e musketier!

Als SRE (Site Reliability Engineer) werk ik met alle geledingen van het bedrijf: front-end, back-end, data ... We houden ons bezig met beveiligingsproblemen, het beheren van cloudomgevingen, het optimaliseren van CI/CD-pijplijnen, het waarborgen van de zichtbaarheid van onze diensten, en voorzien ontwikkelaars van alle tools die ze nodig hebben, alles in de context van een (zeer) snelgroeiend bedrijf. Om je een idee te geven, tegenwoordig doen we meer dan 100 pijplijnuitvoeringen per dag.

Wij zijn het interne referentiecentrum voor cloud- en microservices-architectuur, en zijn verantwoordelijk voor onze platformvisie en de belangrijkste technologiekeuzes. Onze uitdaging is nu om onze manier van werken te transformeren. In de toekomst zal de prioriteit van het SRE-team komen te liggen bij het verbeteren van de efficiëntie van onze teams door hen een ecosysteem te bieden dat hun werk eenvoudiger maakt. Onze keuzes hebben echt invloed op de manier waarop onze teams werken in het veld.

Wat vind je het leukste aan werken bij ons?

Ten eerste heb ik veel vrijheid en krijg ik veel vertrouwen. Ik ben vrij om mijn werktijden zelf in te delen, de doelstellingen worden gezamenlijk vastgesteld en alleen de resultaten tellen. Ik ben vrij om veel van mijn ideeën te testen. Dit vind ik heel belangrijk.

Een recent voorbeeld van het vertrouwen en de vrijheid die je intern kunt genieten? Dit jaar werkte ik drie maanden vanuit Argentinië, de tijd voor mij om te gaan trouwen! Dit was intern geen enkel probleem, onze tools om samen te werken maken dit soort situaties mogelijk, ook al is het uitzonderlijk.

Ik waardeer ook de manier waarop de dingen intern werken: ons management geeft het goede voorbeeld, we zijn bevoegd en autonoom in ons handelen. Zodra ik mezelf had bewezen, kon ik zeer snel verantwoordelijkheid nemen.

Ten slotte zijn de technologieën die wij gebruiken, zeer stimulerend en is ook de business zeer interessant. De producten waaraan we werken zijn innovatief en concreet, wat ons een gevoel van doelgerichtheid geeft.

Waarom zou je andere talenten adviseren om bij het SRE-team van PriceHubble aan te sluiten?

Natuurlijk de vrijheid, het contact met veel interne teams, deel uitmaken van het hart van een bedrijf dat heel snel groeit en een sterke internationale voetafdruk heeft, en werken met technologieën waarvoor ik een passie heb: er zijn veel mogelijkheden om te groeien en te ontwikkelen! Persoonlijk heb ik zoveel geleerd dit jaar, en dat wens ik iedereen toe.


Zie ook

marketing-immobilier-gabriele-del-nunzio.png

Vastgoedmarketing: 6 belangrijke punten voor een succesvolle strategie

In een uiterst concurrentiële sector zoals de vastgoedsector is het enorm belangrijk dat agenten en vastgoedmakelaars kunnen terugvallen op digitale marketing. Wat is het doel daarvan? Zich onderscheiden van de concurrenten en potentiële cliënten aantrekken om ze te converteren naar nieuwe cliënten.

  • Beste Praktijken & Trends
Lees verder →
Blog_ovi_product_manager_pricehubble

Even voorstellen: Ovi, Product Manager Property Advisor

Onze Hubbler in de schijnwerpers: Ovi, Product Manager Property Advisor. Hij vertelt ons meer over zijn loopbaan, zijn leven bij PriceHubble en wat hij het leukste vindt aan zijn werk.

  • Werken bij PriceHubble
Lees verder →
blog_interview_julien_schillewaert (2)

9 vragen voor onze CEO

We spraken met onze CEO Julien Schillewaert om meer te weten te komen over hemzelf, zijn rol en de volgende mijlpalen voor PriceHubble.

  • Werken bij PriceHubble
Lees verder →
Thank you for your inquiry. We will contact you shortly.
Something went wrong. Please try again in a while.