← Terug naar Blog

Binnen PriceHubble: Ontmoet Filippo, data wetenschapper

  • Werken bij PriceHubble
Gepubliceerd door PriceHubble - 20 juli 2022
Blog Post Filippo

Hallo Filippo! Kun je jezelf voorstellen en iets meer over jezelf vertellen voordat we van start gaan?

Hoi, ik ben Filippo. Ik kom uit een plattelandsdorpje in het noordoosten van Italië. Ik heb een bachelor Computer Science en cum laude een master Data Management and Analytics behaald aan de universiteit van Venetië.

Tijdens het laatste semester van mijn master heb ik meegedaan aan een Erasmus-uitwisseling in Nederland en daar ben ik gaan werken als datawetenschapper. Na een jaar ben ik verhuisd naar Berlijn, waar ik dezelfde functie had bij een ander bedrijf, en uiteindelijk ben ik in november 2021 begonnen bij PriceHubble. Ik vind data science geweldig, omdat ik er problemen uit meerdere domeinen mee kan detecteren en oplossen, dus ik hoef me nooit te vervelen.

Op persoonlijk vlak doe ik graag dingen waarmee ik mezelf kan verbeteren. Ik houd van lezen (voornamelijk fantasy, scifi en tech-boeken) en van zingen (wordt nog aan gewerkt). Verder probeer ik fit te blijven door veel te bewegen (wielrennen, roeien, boulderen en yoga).

Hoe zien je leven en je werk eruit bij PriceHubble?

Mijn baan bij PriceHubble bestaat uit het toepassen van data science om interne en externe producten te ontwerpen. Ik houd me bezig met van alles: dataverkenning, rapportages en het ontwerpen van modellen en presentaties. Als datawetenschapper is het belangrijk dat je gegevens niet alleen bewerkt, maar ook de resultaten presenteert op een duidelijke, begrijpelijke manier (met verschillende doelgroepen als extra variabele). Ik werk nauw samen met de teamleider en we wisselen vaak van gedachten, zodat we de oplossingen die ik bedenk, kunnen verbeteren.

Wat vind je het leukste aan werken bij ons?

In hoofdzaak twee dingen: de mensen en de technologie.

In alle teams binnen het bedrijf hebben we geweldige en kundige mensen. De gesprekken met collega’s zijn altijd heel leerzaam en interessant, of het nu over werk gaat of over andere zaken. Naar mijn idee is dit een goed voorbeeld van een systeem waarin elk onderdeel bedreven is in wat het moet doen en er interactie plaatsvindt met andere onderdelen van het systeem.

Voor wat betreft de technologie is het geweldig om te zien hoe we erin slagen in verschillende landen veel producten te leveren en te onderhouden. Sinds ik bij PriceHubble werk, heb ik kennisgemaakt met veel nieuwe technologieën en blijf ik steeds nieuwe dingen leren. De collega’s in mijn team hebben echt verstand van zaken en je kunt gemakkelijk dingen met ze bespreken en afstemmen.

Zowel voor wat betreft mensen als technologie is een internationaal bedrijf ook geweldig. Het is heel leuk om met mensen uit verschillende landen te werken en onze tech-producten geschikt te maken voor verschillende markten.

Waarom zou je andere talenten adviseren om zich bij het PriceHubble-team aan te sluiten?

Als je op zoek bent naar een werkgever die goed voor zijn personeel zorgt, naar een boeiende technologische speeltuin en naar geweldige mensen om mee te werken, dan kun je het beste kiezen voor PriceHubble.


Zie ook

Satham Inside PriceHubble

Inside PriceHubble : Ontmoet Satham, IT Beheerder

Hubblers in de kijker: Satham Shahjahan, IT Administrator, vertelt ons over zijn achtergrond, zijn dagelijks leven bij PriceHubble en wat hij het leukst vindt aan zijn job!

  • Werken bij PriceHubble
Lees verder →
Blog post Maxime Nannan.png

Inside PriceHubble: Maak kennis met Maxime Nannan, manager gegevensverwerving

Maxime Nannan, Lead Data Acquisition bij PriceHubble, vertelt ons alles over zijn achtergrond, ervaringen en waar hij van houdt in zijn werk.

  • Werken bij PriceHubble
Lees verder →
Proptech_Europe.png

PropTech in Europa: 4 trends en (nog) geen "Unicorn"

Hoe PropTechs en digitalisering de Europese vastgoedeconomie veranderen – tijdens de corona pandemie en daarna.

  • Beste Praktijken & Trends
Lees verder →
Thank you for your inquiry. We will contact you shortly.
Something went wrong. Please try again in a while.